Baas in eigen broek doopt fontein voor gemeentehuis om tot openluchtzwembad

Print
Hamme - De leden van Facebookgroep 'Baas in eigen broek' duiken woensdag in de fontein voor het gemeentehuis. Het gaat om een ludiek protest tegen het verbod op zwembroekshorts in het openluchtzwembad.

Bijna 700 leden, vooral jongeren, steunen de facebookgroep van Nicholas D'hondt. Die startte ermee nadat de gemeenteraad op 26 mei had beslist dat vanaf 2012 zwemshorts om hygiënische redenen taboe zijn in het openluchtzwembad. "Daarom doopt 'Baas in eigen Broek' de fontein aan het gemeentehuis om tot het nieuwe zwembad. Daar zijn zwemshorts namelijk wel toegelaten. De opening vindt plaats net voor de gemeenteraad van woensdag 22 juni. Om 19.30u roepen wij 'Let's go swimming in the fountain!"

Al meer dan 150 jongeren lieten weten aanwezig te zijn. Volgens Daria Vervaet van Animo werkte de gemeente de voorbije jaren aan de aantrekkelijkheid van het zwembad. "Maar ik vrees dat jongeren het bad links laten liggen om elders verfrissing te zoeken zoals de Oude Durme", zegt ze. "Op deze plaatsen is de veiligheid van de zwemmers niet gegarandeerd terwijl er uitstekende zwemfaciliteiten aanwezig zijn in Hamme. Als we dan toch hygiënisch willen zijn, kunnen we beter met z'n allen naakt zwemmen."

"Laat ze maar komen", reageert schepen van sport Luc De Mey (CD&V). "Misschien breng ik ook een short mee en duik ik samen met hen de fontein in. (lacht) Toch neem ik de actie van de jongeren ernstig. Ik kreeg een brief van hen en zal hen uitnodigen voor een gesprek om samen alle pro's en contra's van het zwemshortverbod af te wegen. Misschien leggen ze wel positieve argumenten op tafel. Dan kunnen we het gemeenteraadsbesluit alsnog aanpassen. Het verbod gaat toch pas in op 1 januari 2012."

WO

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio