Proces tegen woordvoerder Sharia4Belgium uitgesteld

Het proces tegen de woordvoerder van Sharia4Belgium Fouad Belkacem, alias Abou Imran, dat vandaag van start had moeten gaan voor de correctionele rechtbank in Antwerpen is uitgesteld tot 18 november.

jrosquin

De woordvoerder van Sharia4Belgium had voor de rechter moeten verschijnen om zijn uitspraken over homoseksualiteit, de suprematie van moslims en de ziekte en het overlijden van Marie-Rose Morel komen uitleggen. De organisatie wil van België een islamitische staat maken.

Abou Imran wordt vervolgd voor feiten van belaging en aanzetten tot discriminatie, haat of geweld tegen een persoon, groep of gemeenschap.

Het parket vindt dat hij met zijn uitlatingen de grenzen aan de vrijheid van meningsuiting overschreden heeft. Zo noemde Abou Imran het overlijden van Morel onder ander "een straf van Allah".

Welke straf riskeert hij?

Fouad Belkacem worden drie strafbare feiten ten laste gelegd. Maar anders dan bijvoorbeeld in de Verenigde Staten, worden in België de straffen niet opgeteld. De drie feiten worden gemengd en de rechter neemt de zwaarste strafmaat. In dit geval is dat belaging en daarop staat een celstraf van maximaal twee jaar en een geldboete van 1.650 euro.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio