Nathalie Meskens Genkse advocate in nieuwe vtm-reeks

Nathalie Meskens Genkse advocate in nieuwe vtm-reeks

Nathalie Meskens Genkse advocate in nieuwe vtm-reeks

Print
Nathalie Meskens, in februari verkozen tot dé televisiepersoonlijkheid van 2010, kruipt binnenkort in de huid van advocate Danni Lowinski, voor een gelijknamige dramedyreeks die in 2012 op vtm te zien zal zijn. De reeks wordt opgenomen in en rond Genk, dat daarvoor, net als de provincie Limburg, 250.000 euro heeft neergeteld.

'Danni Lowinski' gaat over ex-kapster Danni, die na het behalen van een diploma rechten aan de slag wil als advocate. Wanneer geen enkel advocatenbureau haar ernstig neemt, opent ze haar eigen kantoor in een winkelcentrum in haar thuisstad Genk, waar ze juridisch advies verleent aan 1 euro per minuut. Haar ambitie, haar aanpak en haar eerste successen als advocate leveren haar al snel heel wat klanten op.

Waar in Genk de serie zal opgenomen worden, is nog niet bekend. Momenteel wordt nog gezocht naar geschikte locaties. Maar het kantoor van hoofdpersonage Danni Lowinski zou mogelijk onderdak krijgen in Shopping 1.

Bridget Jones

Het Duitse origineel, met comédienne Annette Frier in de titelrol, ging in april 2010 voor het eerst op antenne, en sleepte sindsdien heel wat prijzen in de wacht. De Vlaamse remake wordt geproduceerd door Sultan Sushi en de regie is in handen van Christophe Ameye en Gijs Polspoel, die onder meer 'De Rodenburgs' op hun palmares hebben.

"Geld waard"

De reeks komt tot stand in samenwerking met de provincie Limburg en de stad Genk, die beide 250.000 euro sponsoren. "Uitzonderlijk, maar wij vinden dat het dat waard is", zegt Wim Dries, de Genkse burgemeester die naar eigen zeggen al langer vragende partij was om te participeren in een fictiereeks. "Deze reeks is de ideale manier om de verborgen kwaliteiten en charmes van Genk in de kijker te plaatsen. Het hoofdpersonage woont hier, heeft Poolse roots en een vader die als mijnwerker heeft gewerkt… Ze is van eenvoudige afkomst, maar wil toch iets realiseren: dat is ook wat we met Genk proberen te doen."

StVa/CN

MEEST RECENT