Parkeren in Lier wordt 20% duurder

Print
Lier - De parkeertarieven op het hele Lierse grondgebied slaan vanaf januari 2013 gemiddeld met 20 procent op.
"Op de gemeenteraad van 27 juni stelt de meerderheid een addendum voor aan de bestaande overeenkomst tussen de stad Lier en nv Parkeerbeheer Lier. Dit addendum komt er naar aanleiding van de uitbreiding van de parkeergarage", zegt schepen Patrick Tersago en raadslid Paul Boschmans (beiden onafhankelijk, maar lid van vo-LK).

"Met de uitbreiding van de parkeergarage op zich hebben we geen probleem.
Wat echter niet door de beugel kan, is het feit dat de meerderheid met het goedkeuren van dit addendum de nv Parkeerbeheer de toestemming geeft om de parkeertarieven met liefst 20 procent op te slaan. De tarieven in de parkeergarage verhogen zelfs met meer dan 20 procent."

"Maar de meerderheid is creatief en weet dat er verkiezingen op komst zijn.
Daarom mag Parkeerbeheer deze verhoging pas op 1 januari 2013 doorvoeren.
Als reden voor de verhoging geeft de meerderheid de indexaanpassingen aan en het feit dat de ondergrondse uitbreiding gefinancierd moet worden. Deze maatregel is een nieuwe aanslag op de economische leefbaarheid van het Lierse stadscentrum", stellen Tersago en Boschmans.

"Eens de uitbreiding van de ondergrondse parking een feit is, moet die gefinancierd worden door opbrengsten uit het parkeren. Zo laten we dus de gebruiker betalen en niet alle Lierenaars. Trouwens, wie geen parkeergeld wil betalen, verwijzen we naar randparking De Mol, waar we nog 75 bijkomende gratis parkeerplaatsen zullen creëren", reageert schepen van Mobiliteit Jan Hermans (Lier&Ko).
Volgens Parkeerbeheer Lier is de verhoging voor driekwart het gevolg van de aanpassing aan de index.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio