Dossier Ford Genk

Ford Genk werft honderden nieuwe mensen aan

Ford Genk werft honderden nieuwe mensen aan

Ford Genk werft honderden nieuwe mensen aan

Print
Ford Genk gaat voor de productie van drie nieuwe modellen, in de loop van volgend jaar, enkele honderden mensen aanwerven.

Nu het toekomstcontract bij Ford Genk is getekend tot 2020 en hiermee drie nieuwe modellen in de Limburgse fabriek zullen geproduceerd worden (Mondeo, S-Max en Galaxy), is de autobouwer gestart met de rekrutering van nieuwe mensen die de introductie moeten voorbereiden. Het gaat in eerste instantie om acht ingenieurs met leidinggevende capaciteiten, die van een tijdelijk contract als productiesupervisor kunnen doorgroeien naar een vaste betrekking.

"Deze mensen zijn de voorloper in een cyclus die op gang komt bij de introductie van ieder nieuw model", legt woordvoerder Jo Declercq uit.
"Als in 2012-2013 de nieuwe Mondeo, en nadien ook de nieuwe S-Max en Galaxy in productie gaan, worden er normaal gezien in functie van de noodwendigheden op dat moment ook massaal nieuwe arbeiders aangeworven. Dat kan gaan om honderden tijdelijke arbeidsplaatsen, die naargelang de vraag van de markt, langer kunnen ingevuld blijven".