Vuilniszakken staan soms dagen op straat

Vuilniszakken staan soms dagen op straat

Vuilniszakken staan soms dagen op straat

Print
Mechelen - Vuilniszakken blijven soms dagen op straat liggen omdat de vrachtwagen van ophaler Ivarem er niet aan kan. Meestal komt dat door voertuigen van nutsmaatschappijen of aannemers die de straat blokkeren.
"We zeggen al weken tegen de stad dat ze de nutsmaatschappijen of de aannemer moeten vragen om de toegang tot de huisvuilzakken vrij te houden.
Eventueel moeten ze de zakken verplaatsen naar een plek die wel toegankelijk is. Maar dat gebeurt lang niet altijd. Het valt voor dat we onze mensen vruchteloos tot drie keer laten terugrijden naar dezelfde plaats om het vuil op te halen. Soms zelfs na 19u", zegt woordvoerster van Ivarem Marijke Herinckx.

De stad eist dan weer dat Ivarem beter zijn best doet. "Donderdag heb ik de uitvoeringsdienst van de stad naar de Milsenstraat gestuurd om vuilzakken op te halen die er al drie dagen lagen. Enkele weken geleden moest ik hetzelfde laten doen in de Generaal de Ceuninckstraat. Tijdens eerdere werkvergaderingen hebben we Ivarem nochtans gevraagd om ook tijdens moeilijkere omstandigheden de ophaling zorgvuldig te doen. Met deze dienstverlening ben ik niet tevreden", zegt schepen van Leefmilieu Marina De Bie (Groen!)

CWil
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio