Vandalen richten ravage aan in scoutslokaal

Vandalen richten ravage aan in scoutslokaal

Vandalen richten ravage aan in scoutslokaal

Print
Temse - De scoutsgroep van Steendorp kreeg woensdag voor de zevende keer op rij vandalen over de vloer. Een jongerenbende richtte een ravage aan in hun lokalen. Het gemeentebestuur belooft een oplossing.
"Alle kasten en schuiven werden opengetrokken en de inhoud op de grond gegooid", vertelt groepsleidster Katrien Smet. "Flessen cola en limonade werden uitgegoten over het meubilair, de grond en de muren. De stereo-installatie werd tegen de stenen gekwakt en alle drank en koeken voor zowel de leden als de leiding werd gestolen. Aan de buitenkant van heel ons lokaal werden de muren beklad met alcoholstiften. Alles moet opnieuw worden geschilderd. Er werd ook nog een ruit ingeslagen."

De leiding nam al een aantal veiligheidsmaatregelen, maar die konden de vandalen niet tegenhouden. De groep kreeg dit jaar al zeven keer inbrekers over de vloer. "We hebben extra grote grendels gezet op de deuren en er zelfs ijzeren staven voor geplaatst", somt Smet op. "We lieten ook al enkele keren onze sloten vervangen. Dat zijn allemaal kosten voor niets geweest.
Onze ramen en deuren zijn nog steeds niet hersteld omdat ze telkens weer kapot worden geslagen. Men moet dringend bekijken of ons terrein niet kan worden afgesloten door een omheining."

Schepen Hugo Maes (CD&V) heeft alvast oren naar de vraag van de scoutsgroep.
"Als ik dit vandalisme zie, dan word ik heel kwaad. We zullen zoeken naar een gepaste oplossing."

De politie kon ondertussen een aantal mogelijke daders oppakken. Het zou gaan om jongens uit de buurt.

Bert Foubert
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio