Gilbert: "Buik vol van speculaties over mijn toekomst"

Gilbert: Buik vol van speculaties over mijn toekomst

Gilbert: "Buik vol van speculaties over mijn toekomst"

Print
Philippe Gilbert heeft vandaag op een persconferentie duidelijk gemaakt dat hij de speculaties rond zijn toekomst stilaan beu is. De 28-jarige Belg is einde contract bij Omega Pharma-Lotto en is gegeerd wild op de transfermarkt.

"Ik heb mijn buik vol van speculaties over mijn toekomst. Als ik de kranten lees lijkt het wel of ik elke dag ergens méér kan verdienen. Ik wou dat ik jaarlijks 3,5 miljoen euro op mijn bankrekening kon zetten zoals ik dat links of rechts hoor: maar dat is niet realistisch.

Op Euskaltel en Lampre na heeft elke WorldTourploeg contact met me gezocht. Ik heb met iedereen gepraat, liet me elk project uitleggen en hou vier of vijf kandidaat-ploegen over. Ik heb met de mensen van Lotto gepraat, en volgende week staat er een gesprek op het programma met Omega Pharma. Dat heeft met respect te maken.

Ik hoopte vooraf dat ik er voor de Tour uit zou zijn, maar het neemt allemaal wat meer tijd in beslag. Het zal voor iets later zijn, vrees ik. In elk geval: er zal maar één team gelukkig zijn. Ik kan nu eenmaal geen vier verschillende truien aantrekken."

Ook Patrick Lefevre, de teammanager van Quick-Step, is erg geïnteresseerd in de golden boy.

GV

Meer sportnieuws