Kruijswijk wint in Zwitserland, Soler schedelbreuk

De Nederlander Steven Kruijswijk (Rabobank) heeft de zesde etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. Op de slotklim van de Tiesenberg ontsnapte hij uit een elitegroepje. De Italiaan Damiano Cunego (Lampre) behoudt zijn leiderstrui.

iwagemans

Na 25 kilometer miste Juan Maricio Soler (Movistar) een bocht in een lichte afdaling. De Colombiaan kwam terecht in het publiek en moest met de helikopter afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Vermoedelijk heeft hij een schedelbreuk opgelopen. De etappe werd even geneutraliseerd, maar al snel vertrok het peloton weer.

Chavanel, Madrazo en Izzagire waren de aanvallers van de dag. Hun maximale voorsprong bedroeg rond de vijf minuten. Op de slotklim van de Triesenberg moest Chavanel lossen, maar ook de anderen waren eraan voor de moeite. Het tempo van Leopard, de ploeg van de Schlecks, lag erg hoog. Maxime Monfort (Leopard) nam zowat de hele klim voor zijn rekening.

Op 2 kilometer van de finish begonnen de favorieten er dan toch nog aan. Na een mislukte poging van Laurence Ten Dam probeerde zijn ploegmaat en landgenoot Steven Kruijswijk het. De Nederlander bleef voorop en boekte zo zijn eerste profzege. Leipheimer en Cunego vervolledigden het podium.

Kruijswijk werd eerder dit seizoen ook al 9e in de Ronde van Italië.

Lees ook: Schedelbreuk voor Soler na botsing met toeschouwers in Zwitserland

Meer sportnieuws