Bouwcontract voor gevangenissen in Waasland toegewezen

De ministerraad wees donderdag de contracten toe voor de voor de bouw van de gevangenissen in Beveren en Dendermonde. Die moeten samen zo'n 750 nieuwe cellen opleveren.

Tindemans Steven

Volgens het masterplan dat opgemaakt werd voor de gevangenissen moeten de nieuwe complexen in 2013 ter beschikking staan, al zal nog moeten blijken of die deadline haalbaar is.

De ministerraad wees donderdag alvast de contracten toe voor de bouw van vier nieuwe gevangenissen, waarvan twee in Vlaanderen, namelijk in Beveren en Dendermonde. Het nieuwe complex in Dendermonde moet 444 nieuwe plaatsen opleveren. In Beveren gaat het om 300 cellen.

Voor de twee nieuwe Vlaamse gevangenissen sleepte het consortium BAM-Dexia de contracten in de wacht. Het gaat om zogenaamde DBFM-contracten (Design, Build, Finance and Maintain). Dat houdt in dat het consortium niet alleen zal instaan voor de bouw van de nieuwe penitentiaire instellingen maar ook voor het beheer ervan.

Minister Didier Reynders (MR), bevoegd voor de Regie der Gebouwen, wijst er wel op dat de contracten nog gewijzigd kunnen worden. Dit hangt af van beslissingen die nog kunnen vallen in het kader van hangende gerechtelijke dossiers, wat bijvoorbeeld in Dendermonde het geval is.

In Beveren zal het penitentiair complex opgetrokken worden in de kmo-zone Schaarbeek, langs de 17 tussen de forten van Kruibeke en Zwijndrecht. In Dendermonde wordt de locatie in principe het Oud-Klooster.

STTI
Foto: Photo News

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio