Rupelbrug vanaf 20 juni dicht

Print
Boom - Op maandag 20 juni om 6u 's morgens start de tweede fase van de onderhouds- en aanpassingswerken aan de Rupelbrug. Omrijden via de Rupeltunnel. Af en toe is de brug dicht voor alle verkeer. Zo'n twee maanden geleden is al een eerste fase van de werken aan het bewegingsmechanisme van de brug uitgevoerd. Toen is de brug ook voor twee weken afgesloten. Op maandag 20 juni start 's ochtends de tweede fase van de werken. Volgens de huidige planning duurt die tot 1 juli. Auto's en vrachtwagens kunnen al die tijd niet over de brug en dienen om te rijden via de Rupeltunnel.
Voor voetgangers en fietsers wordt de hinder tot een strikt minimum beperkt, met volledig stremmingen op 24 en 30 juni en op 1 juli. Met 'Theater aan Twater', het internationaal straatfestival op de Kaai in Boom op vrijdag 24 juni wordt er alles aan gedaan om de fietsers en voetgangers vanaf 17 uur wel over de brug toe te laten. Tijdens deze dagen worden de bedieningstijden van de veerdienst tussen Klein-Willebroek en Boom gevoelig uitgebreid.

Inmiddels is beslist dat er ook nog een derde fase wordt aangebreid. Deze derde fase vindt in de huidige planning plaats van 8 tot 31 augustus 2011, met stremmingen voor het wegverkeer van 8 tot 12 augustus en van 22 tot 31 augustus. De problemen voor de voetgangers en fietsers zijn dan op 10 en 11, 24, 30 en 31 augustus. Tijdens deze periodes zullen dezelfde begeleidende maatregelen van kracht zijn als bij de eerste twee fases.

Jan BOEY
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio