Politie massaal op straat

Politie massaal op straat

Politie massaal op straat

Print
Mechelen - De Mechelse politie heeft tijdens de eerste vier maanden van dit jaar al zestig gerichte acties gehouden tegen fenomenen zoals inbraken, diefstallen uit voertuigen en dronken rijden. Daarvoor werden 724 manschappen ingezet.

Wie in de Dijlestad van plan is om iets uit te steken of zondigt tegen de wet, kan beter twee keer nadenken. Want de politie is letterlijk overval. 's Nachts zijn er minstens vier patrouilles op de baan. "Maar als het nodig is, hebben wij voor onze dienst interventie vijf mensen in reserve die wij extra kunnen inzetten", zegt commissaris Maurice Dommicent, woordvoerde van de lokale politie. De oriëntering van de ploegen gebeurt aan de hand van een dagelijkse analyse van de criminaliteit.

Technologische hulpmiddelen

Een systeem localiseert automatisch waar alle patrouillewagens zich bevinden. "Zo weten wij perfect wie waar het snelste ter plaatse kan zijn. Gegevens uit onze databanken, bijvoorbeeld van een gezochte persoon, kunnen wij doorsturen naar de voertuigen", legt Dommicent uit. Sinds een tweetal jaar beschikt het korps over een eigen team voor sporenonderzoek. "Wij kunnen voor onze technische vaststellingen dezelfde kwaliteit garanderen als het labo van de federale politie", stelt Maurice Dommicent. Camerabewaking en straks ook automatische nummerplaatherkenning maken het plaatje compleet.

8.000 uren controleren

Dat de politie massaal op straat is, is alleszins niet overdreven. Zo hebben in totaal 724 inspecteurs de eerste vier maanden van dit jaar in totaal 8.000 uren gepresteerd voor tal van acties.

Niet alleen blazen

Het beeld dat bij de bevolking weleens leeft, dat de politie vooral bezig is met alcoholcontroles, blijkt dus niet te kloppen. Van de zestig acties in de periode van januari tot mei waren er 22 effectief Wodca-acties.

www.politiemechelen.be

Sven Van Haezendonck

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio