Werkloosheid daalt met 8 procent

Print
Het aantal werklozen in Mechelen is in mei met 7,8 procent gedaald ten opzichte van vorig jaar. Het aantal werkzoekenden is nu het laagst sinds november 2008.

Het economische herstel in Mechelen blijft duren. De stad telde in mei 3.177 werkzoekenden, wat overeenkomt met een werkloosheidsgraad van 8,41 procent. Dat is 3,6 procent minder dan in de maand april en zelfs 7,8 procent minder dan één jaar geleden. Ook vijftigplussers vinden makkelijker een job. "In één jaar tijd is het aantal werkzoekende vijftigplussers in de regio Mechelen met 2,2 procent gedaald. Het is de eerste keer sinds het uitbreken van de economische crisis dat die leeftijdsgroep sneller werk vindt", zegt schepen van Economie Caroline Gennez (sp.a).

Ook aantal vactures gestegen

Ook aan de kant van de vacatures is er goed nieuws. In mei kwamen er in de stad Mechelen 1.522 jobaanbiedingen bij. Twee jaar geleden waren dat er in dezelfde maand slechts 610. In 2010 steeg het aantal vacatures in de regio Mechelen met 34 procent tegenover een Vlaams gemiddelde van 20,5 procent. "In 2011 blijft deze trend zich doorzetten. We hebben al elke maand de grens van 1.000 vacatures voor de stad overschreden. Ook mensen met een lager diploma komen aan bod. In de eerste vijf maanden van dit jaar zijn er in Mechelen 50 procent meer vacatures voor kortgeschoolden dan in de eerste vijf maanden van vorig jaar. We willen het economische herstel verder stimuleren. Op 1 juni hebben we het ondernemershuis Oh! geopend om startende ondernemers te ondersteunen. Ondertussen zijn daar al vijf huurders gevestigd", zegt Gennez.

CWil

Meer voetbalnieuws