Weiner stapt op

Weiner stapt op

Weiner stapt op

Print
Anthony Weiner, het in opspraak gekomen Amerikaanse Democratische Congreslid, legt zijn functie neer. Dat hebben bronnen binnen de Democratische Partij bevestigd. Vanavond om acht uur Belgische tijd geeft hij een persconferentie. Dat meldt de conservatieve zender Fox News.

Weiner (46) is onder toenemende druk komen te staan na onthullingen over zijn schunnige online omgang met vrouwen. Zo zou Nancy Pelosi, de Democratische leider van het Huis van Afgevaardigden, hem hebben opgeroepen op te stappen. Later deed president Obama hetzelfde.

Volgens de New York Times is Weiner na lange gesprekken met zijn echtgenote Huma Abedin tot het besef gekomen dat hij niet langer kan aanblijven. Abedin was dinsdag weer thuisgekomen na in het buitenland te zijn geweest met haar baas, minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton.

Onderzoek

Donderdag zouden de Democratische leiders zich over Weiner beraden, terwijl de ethische commissie van het Huis van Afgevaardigden formeel een onderzoek naar het gedrag van het Congreslid heeft opgestart. Dat onderzoek zou uiteindelijk tot zijn uitzetting uit het Huis kunnen leiden.

Weiner heeft inmiddels aangegeven professionele hulp te gaan zoeken, om "een beter en gezonder persoon te worden".

Beeld: Photonews

.

Nu in het nieuws