Vogeltjeswijk start petitie tegen parkeren

De heraanleg van de Aartselaarse vogeltjeswijk blijft voor reacties zorgen. Tijdens de voorbije gemeenteraad bracht raadslid Liliane Mariën een petitie mee waarin ondermeer parkeerproblemen worden voorspeld.

Een aantal bewoners van de vogeltjeswijk in Aartselaar startte een petitie om hun misnoegdheid te uiten over de werkzaamheden en heraanleg van de straten. In hun schrijven wordt gewezen op het parkeerprobleem en de slechte communicatie met de gemeente. Raadslid Mariën (VB), zelf inwoonster van de Nachtegaalstraat, bracht het probleem naar voor tijdens het vragenmoment aan het einde van de gemeenteraad.

Parkeerprobleem

"Het parkeerprobleem wordt na de werkzaamheden nog versterkt. Door het verplaatsen van de openbare beplanting is het voor veel bewoners niet meer mogelijk om met twee wagens op de oprit te rijden. Dit betekent dat meer auto's op de openbare weg zullen staan. De doorgang voor hulpdiensten is zo niet meer gegarandeerd. In onze wijk is ook een dokterspraktijk gevestigd, wat extra parkeerplaatsen vereist."

Raadslid Mariën vindt het ook triest dat meerdere bewoners hierover reeds een mail naar de verantwoordelijke van deze werkzaamheden gestuurd hebben, maar nooit een antwoord mochten ontvangen. "Tijdens de infovergaderingen werd bovendien met geen woord over de heraanleg van de voetpaden gerept. We worden nu voor een voldongen feit gesteld."

Schepen Rudy Van Onckelen (Open Vld) reageert rustig maar vastberaden. "Vooreerst wil ik benadrukken dat de doorgang op de rijweg steeds verzekerd moet blijven. Voorts weet ik zeker dat we na de klus mathematisch gezien meer parkeerplaatsen hebben dan voorheen. We hebben hier degelijk rekening mee gehouden. We hebben er intussen ook de verkavelingsvoorschriften bijgehaald en de zaken op punt gezet. Ondermeer de groenstrook en het voetpad liggen nu op de geplande plaats waardoor bijvoorbeeld geen opritten moeten opgebroken worden indien rioleringswerken nodig zijn."

JW

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio