Wickmayer strandt in kwartfinales Rosmalen

Wickmayer strandt in kwartfinales Rosmalen

Wickmayer strandt in kwartfinales Rosmalen

Print
Yanina Wickmayer heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales van het WTA-toernooi in het Nederlandse Rosmalen. Met de 21-jarige Vlaams-Brabantse sneuvelde meteen onze laatste landgenote in het enkelspel bij de vrouwen.

Wickmayer (WTA 18) ging er in dekwartfinales in twee sets uit tegen de 28-jarige Italiaanse Roberta Vinci (WTA 30): tweemaal 6-4 na 1 uur en 29 minuten.

De wedstrijd begon met heel wat vertraging omdat ook 's-Hertogenbosch donderdag niet aan de regen ontsnapte. Toen de eerste set dan toch van start ging, kon onze landgenote lange tijd gelijke tred houden, maar uiteindelijk had Vinci aan één break genoeg om de eerste set binnen te halen: 6-4.

In set twee moest 'Wicky' al in het tweede game haar opslag prijsgeven, maar meteen daarna kon ze het evenwicht opnieuw herstellen. Bij een 2-3 stand in haar voordeel gingen de hemelsluizen echter opnieuw open en werd de wedstrijd stilgelegd. De Italiaanse kwam echter sterker uit de kleedkamers en besliste ook de tweede set met 6-4 in haar voordeel.

In de halve finales neemt ze het op tegen de winnares van het duel tussen de Slovaakse Dominika Cibulkova (WTA 23) en de Russin Svetlana Kuznetsova (WTA 12).

Wickmayer kon in 2009 de halve finales in Rosmalen wel bereiken, haar beste prestatie tot dusver op het Nederlandse grastoernooi.

Meer sportnieuws