Value8 brengt bod uit op Standard Luik

Value8 brengt bod uit op Standard Luik

Value8 brengt bod uit op Standard Luik

Print
De Nederlandse investeringsgroep Value8 heeft woensdagnacht aan het Zwitserse advocatenkantoor Bratschi, Wiederkehr en Buob bevestigd dat ze alle aandelen van Standard Luik willen kopen. Het Zwitserse advocatenkantoor behartigt de belangen van Margarita Louis-Dreyfus, de weduwe van Robert Louis-Dreyfus en daardoor hoofdaandeelhoudster van de Rouches. Zij zullen het bod bestuderen en daarna een besluit nemen.

"Wij willen het managementteam van Standard Luik en in het bijzonder Luciano D'Onofrio (gedelegeerd bestuurder) en Pierre François (algemeen directeur) bedanken voor de hulp die ze ons bieden tijdens de verkoop van de club", luidde het communiqué van de advocatengroep.

Value8 meldde donderdagochtend al dat "tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van Value8 NV, die woensdagmiddag werd gehouden, alle agendapunten met algemene stemmen zijn aangenomen."

Het is al langer bekend dat Margarita Louis-Dreyfus de Waalse club van de hand wil doen. Sinds het overlijden van haar man, de Zwitserse zakenman Robert Louis-Dreyfus, kwam Standard immers in haar handen terecht. Aangezien ze zelf geen banden heeft met de club, raakte enkele maanden geleden bekend dat ze deze van de hand zou doen. Ze zou ongeveer 75 procent van de aandelen in handen hebben, het overige kwart zou in handen zijn van D'Onofrio. In totaal zou de club 30 miljoen euro waard zijn.

De supporters van Standard zijn bezorgd over de toekomst van hun geliefde club. Zo hebben ze een website opgericht waar supporters clubaandelen kunnen kopen.

Meer voetbalnieuws