Volgende fase in werkzaamheden aan dorpskern Hove gaat van start

Volgende fase in werkzaamheden aan dorpskern Hove gaat van start

Volgende fase in werkzaamheden aan dorpskern Hove gaat van start

Print
Hove - De werkzaamheden in de dorpskern van hove gaan stilaan een nieuwe fase in. Nu komt ook de Kapelstraat aan de beurt.

De aannemer start op 20 juni met rioleringswerkzaamheden in de Kapelstraat tussen huisnummer 25 en de Groenenborglei. Dit is fase 4a. Er wordt een omleiding voorzien via de Leliestraat, de Wouwstraat en de Mortselsesteenweg.

Vanuit Edegem blijft de Groenenborglei tijdens deze fase nog bereikbaar. De Vincent Bavaisstraat en de Nieuwstraat sluiten dan even niet meer aan met de Kapelstraat, maar plaatselijk verkeer blijft wel mogelijk.

Kruispunt blijft open

Wel wordt het kruispunt tussen de Geelhandlaan, de Kapelstraat en de Meylstraat opengesteld voor het verkeer. Deze fase duurt tot aan het bouwverlof (11 juli tot en met 1 augustus). Tijdens het bouwverlof is de werfzone open voor plaatselijk verkeer. De aannemer plaatst een obstakel ter hoogte van het pand Kapelstraat 20 (Dexia) om doorgaand verkeer te verhinderen.

Na het bouwverlof (op 2 augustus) treedt fase 4b in en worden de rioleringswerken verdergezet van de Groenenborglei tot de Leliestraat. Gelijktijdig worden de voetpaden aangelegd in de werfzone van fase 4a. De omleiding via de Leliestraat blijft ongewijzigd. De Groenenborglei geeft dan echter geen aansluiting meer op de Kapelstraat. Deze fase duurt vermoedelijk tot begin november.

Wegdek spoorwegbrug

In een laatste fase, die ongeveer 150 kalenderdagen zal duren, worden de aansluiting van de Leliestraat en het wegdek van de spoorwegbrug vernieuwd. Verkeer vanuit Edegem moet de Mechelsesteenweg volgen tot de Groenstraat en gaat zo verder via de Wouwstraat en de Mortselsesteenweg. De Leliestraat en de toegangsweg naar het station worden afgesloten voor het verkeer.

Parking aan station

Aansluitend aan het bouwverlof start men met de aanleg van een parking aan het station in Hove. Alle werfverkeer zal via de Kasteelstraat en de Edegemsestraat richting Mechelsesteenweg verlopen. De Kasteelstraat zal uitsluitend dienst doen als werfweg.

Ludwig Van Gelder

Foto: Joris Herregods

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio