Van alternatief schoolfeest tot professionele Watermolentriatlon

Wat ooit begon als een alternatief schoolfeest, groeide uit tot een bijna professioneel gerund sportief evenement. De Watermolentriatlon is zaterdag 18 en zondag 19 juni al toe aan zijn 27ste editie.

iwagemans

François Bosman is er al vanaf het eerste uur bij. "Het verhaal van de Watermolentriatlon begon 27 jaar geleden. Het oudercomité van basisschool Sint Pieter zocht een andere invulling van het schoolfeest. Ze besloten met vijf dapperen een 'triatlonnetje' te houden. Ze zwommen een paar baantjes in het openluchtzwembad, fietsten daarna richting school om daar nog een rondje te lopen. Een jaar later vond de eerste officiële wedstrijd plaats. Al van bij deze eerste editie stonden een vijftigtal individuele atleten en een tiental trio's aan de start. Het concept sloeg aan en sponsors wilden dieper in de buidel tasten als er een echte triatlon kwam. Dat gebeurde."

Zaterdag 18 juni vindt de bedrijventriatlon plaats. Een vijftigtal bedrijventeams en verenigingen neemt deel aan de triatlon van 950 meter zwemmen, 35 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen. In de duatlon strijdt een dertigtal teams over een afstand van 950 meter zwemmen en 3,2 kilometer lopen."

Zondag 19 juni is het de beurt aan individuele sporters die voor de overwinning strijden in de kwarttriatlon over 1350 meter zwemmen, 35 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen. De limiet van 200 deelnemers is bereikt.

WO

Foto: Stefaan Van Hul

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio