Bonte mix van culturen op Antwerpse Sint-Andriesplaats

Bonte mix van culturen op Antwerpse Sint-Andriesplaats

Bonte mix van culturen op Antwerpse Sint-Andriesplaats

Print
Antwerpen - Na twee jaar stilte laat het Groovez Festival weer van zich horen. De organisatoren willen er zaterdag op de Sint-Andriesplaats opnieuw een groot feest van maken, met muziek én dans.

Op 18 juni zijn kinderen en jongeren welkom om gratis verschillende workshops dans te volgen. "De Sint-Andriesplaats is een gedroomde locatie voor ons podium. Het is een toffe omgeving, waar veel mensen gezellig samenwonen", vertelt medeorganisatrice Laila Newell.

Costa en het jeugdcentrum Habbekrats helpen met de organisatie. "Vele handen maken licht werk. We starten op de middag met animatie voor de kinderen. Ze kunnen uit een uitgebreide waaier kiezen: van circusspelen tot knutselen. Er zal ook een springkasteel staan. En ook voor de volwassenen zijn er natuurlijk een heleboel activiteiten voorzien zoals capoeira, breakdance, hiphop en salsa."

Volgens de organisatoren komen jongeren van verschillende origine naar het festival om zich uit te leven. Laila: "We kiezen heel bewust voor een gevarieerde mix van hiphop, reggae en wereldmuziek. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk verschillende culturen bij elkaar te brengen, zodat barrières verdwijnen", zegt Laila.

2.000 jongeren

"Heel de namiddag en avond treden verschillende groepen op die op deze manier ook de kans krijgen om hun talenten te tonen. Zo zullen we de Antwerp Kids, Wawasda, Dju lion & Cashflow, Onesty en aka Koxx uit Parijs te zien krijgen. Een heel mooie, bonte mix van verschillende stijlen en culturen."

Omdat het muziekfestival in het teken staat van Antwerpen Jongeren Hoofdstad 2011, zal er een band uit Frankrijk overkomen die reggae en R&B perfect in elkaar laten overvloeien. "We hebben ook een wedstrijd georganiseerd. Zo'n veertig groepen schreven zich in en toonden hoe origineel hun muziek is. Spliff Swifty ging aan de haal met de prijs. Hij zal zich volledig mogen uitleven op het podium."

Biona Jansen

Foto: Wim Hendrix

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio