Fictief gaslek

Jaarlijks tracht het gemeentebestuur een rampoefening te organiseren. Woensdagavond rond 19u werd een gaslek vastgesteld aan de leiding net naast het Provinciaal sportcentrum.

iwagemans

Een 'slachtoffer' liep daarbij ernstige gehoorschade op en kon met moeite de uitgang van het sportcentrum bereiken. Kort na 19u begonnen de hulpdiensten binnen te stromen. Fluxys stelde vast wat er aan de hand was en dan begon de oefening. Er diende rekening te worden gehouden met de verschillende mogelijkheden.

Paniek vermijden

"De mensen van Fluxys zijn ter plaatse", zo vernamen we van perswoordvoerster Tina Bruggeman. "Er is één slachtoffer, de man is door het Rode Kruis opgevangen. Verder bevinden er zich nog drie personen in de sporthal", zo vervolgde Tina die haar rol ter harte nam.

De buurtbewoners werden vooraf door de Brasschaatse gemeenschapswachten verwittigd van deze rampoefening om mogelijke paniek te vermijden. Intussen kwamen de sportbeoefenaars druppelsgewijs uit het Sportcentrum. Zij waren eveneens vooraf op de hoogte gebracht van deze oefening. Het was niet de bedoeling dat deze mensen hun wekelijks trainingsuurtje in de mist zagen gaan.

De hulpdiensten waren bezig met overleg toen de melding van een echt ongeval binnenliep. Uiteraard diende hieraan voorrang te geven. "Einde oefening", zo kreeg de aanwezige pers te horen. "Jammer, want het is juist de bedoeling dat we met z'n allen de nodige lessen kunnen trekken uit deze oefening. Er zou een grondige evaluatie volgen", zo voegde Tina Bruggeman er nog aan toe.

Jan Brys

Foto: Frank BoelensMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio