Verpleegster (24) ontvoerd, bekeerd tot islam en uitgehuwelijkt

Farah Hatim werd op 8 mei ontvoerd in Rahim Yar Khan, door een man die haar dwong om zich tot de islam te bekeren en met hem te huwen. Volgens aartsbisschop Silvano Tomasi is de Pakistaanse verpleegster slechts een van de vele christelijke vrouwen wiens rechten op deze manier worden geschonden. Haar familie, die sinds haar ontvoering geen enkel contact meer met haar heeft, vraagt met steun van verschillende mensenrechtenorganisaties de vrijlating van de 24-jarige vrouw.

wverhaert

Jaarlijks worden naar schatting 700 christelijke meisjes ontvoerd en gedwongen om met een moslim te huwen. De aartsbisschop noemt de zaak Hakim een testcase voor het respect voor de mensenrechten in het land, meldt Kerknet.

Het vertrouwen in de Pakistaanse justitie is intussen zo sterk gedaald dat men daar geen heil van verwacht. Het Vaticaan roept de Pakistaanse overheid daarom op om maatregelen uit te werken opdat de familie en de overheid kunnen opreden tegen ontvoeringen. "De overheid moet er ook voor zorgen dat de minderheden in het land een betere juridische bescherming krijgen."

MEER OVER Pakistan