ACV en CM bezoeken Kempense bouwwerven

Print

ACV en CM bezoeken Kempense bouwwerven

Turnhout - ACV en CM hebben donderdag een aantal werven in de Kempen bezocht. Doel was de arbeiders enerzijds te informeren over het belang om zich in te smeren met zonnebrandolie bij warm weer, maar anderzijds wilde ACV de nieuwe campagne 'Strandwerf.be' in de verf zetten.
De CM en ACV hadden enkele hostesses ingehuurd die vermomd als 'smeerpoes' enkele arbeiders op de werf van de Grote Markt in Turnhout in kwamen smeren met zonnebrandolie. "We merken dat huidkanker meer en meer opduikt en vooral bouwvakkers zijn een risicogroep omdat ze uiteraard bijna altijd buiten staan", aldus Kristel Maes van CM. "We gaan héél de zomer werven in de Kempen bezoeken en hen duidelijk maken dat ze zich best toch wel insmeren. Huidbescherming is immers belangrijk."

ACV maakte van de gelegenheid ook gebruik om de nieuwe canpagne 'Strandwerf.be' te promoten. Die beurs, specifiek bedoeld voor bouwvakkers, vindt voor de allereerste keer plaats in België. Het is een initiatief van ACV-Kempen. De beurs vindt plaats op 24 en 25 september op het domein van de Lilse Bergen.Toon Verheijen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio