Speelpleinwerking lanceert Hoppieburger

Heel Herenthout hapt de Hoppieburger. De lokale Speelpleinwerking bedacht een hamburger met mysterieuze saus.

"Eén Hoppieburger, graag", watertandt Lars Janssen in frituur De Nief Met. Waarna de jongeman zijn tanden in de nieuwe hamburger zet. "Heel lekker. Vooral het zuiders sausje geeft de snack een pittig cachet. Dit smaakt naar meer."

De Hoppieburgers vliegen als zoete broodjes over de toonbank. "De burgers verkochten tijdens het lanceringsweekend opvallend goed. De Speelpleinwerking kwam de burger in mijn frituur samenstellen. Naast een hamburger liggen er verse sla en gebakken ui tussen het broodje. Maar de mysterieuze Hoppiesaus bepaalt alles. Nee, ik verklap de samenstelling niet", lacht frituriste Greet Serneels.

Tijdelijk verkrijgbaar

"De burger is een promotie voor onze Speelpleinwerking. Die start op 4 juli en loopt een hele maand lang. Iedereen van het eerste leerjaar tot het vierde middelbaar mag elke weekdag komen ravotten. Inschrijven kan nog via loket Kids & Co", zegt Jitze Haverhals. De Hoppieburger is slechts tijdelijk verkrijgbaar. "Als de Speelpleinwerking eind juli stopt, houdt ook de verkoop op. Tenzij een grote firma in snacks veel geld betaalt voor ons idee", knipoogt monitor Sven Cambré.

www.hoppieburger.tk

Stefan Laenen

Foto: Joren De Weerdt

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio