Oud Ramsels burgemeester Louis Van Dyck vandaag begraven

In Herselt vindt vandaag, donderdag, de uitvaart plaats van Louis Van Dyck. Deze voormalige burgemeester van Ramsel overleed vorig weekend in het rusthuis.

iwagemans

In de Sint-Servaeskerk in het centrum van Herselt wordt vandaag, donderdag 16 juni, Louis Van Dyck begraven. Van Dyck was de vroegere burgemeester van Ramsel, voor die gemeente in 1976 met Herselt fuseerde. Louis Van Dyck overleed tijdens het pinksterweekend in het woon- en zorgcentrum Sint-Barbara in Herselt op 86-jarige leeftijd.

Louis Van Dyck werd geboren in Langdorp (Aarschot) in november 1924. Beroepsmatig werkte hij jarenlang bij de Christelijke Mutualiteiten (CM). Dat sociale engagement vertaalde hij tegelijkertijd naar een politieke loopbaan in de toenmalige zelfstandige gemeente Ramsel, waar hij woonde. Van Dyck was er onder meer schepen van 1965 tot 1970 en burgemeester van 1971 tot de gemeente fuseerde met Herselt in 1976.

Weduwnaar

De oud-burgemeester was weduwnaar van Rosa Vets, maar hertrouwde later met Rosa Beyens. Zijn lichaam is intussen gecremeerd. De uitvaartliturgie rond zijn asurne vindt vanmiddag, donderdag, om 12u in de Herseltse parochiekerk plaats.

HO

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio