Mobistar wil 25 meter hoge gsm-mast plaatsen op Rijn

Gsm-operator Mobistar wil een mast van 25 meter hoog op de Rijn plaatsen. "De bewoners zijn ongerust", stelt gemeenteraadslid Devos (sp.a).

"De omwonenden dienden 162 bezwaarschriften in", zegt Devos. "Artsen wijten gezondheidsklachten aan gsm-masten." Volgens milieuschepen Tom Vervoort (CD&V) hield de gemeente daar rekening mee. "We hebben de bezwaren van de bewoners gevolgd", antwoordt hij. "Er werd voor deze locatie op 9 mei nog een verkavelingsvergunning afgeleverd. Op 30 mei hebben we daarom als stad een negatief advies gegeven. Volgens ons is de verkaveling een grondige reden om de mast te weren. We verwachten rond half augustus het stedenbouwkundige advies en hopen dat ons negatief advies gevolgd wordt."

De stad heeft geen weet van een andere aanvraag voor een mast op de Rijn. Jeroen Dillen (Groen!) opperde om geregeld met alle operatoren overleg te blijven plegen. "Door samenwerking zijn er minder masten nodig."

Mobistar komt best ook de geluidsinstallatie van de raadszaal nakijken want die verstoorde het Geelse debat over de nieuwe gsm-mast met geruis.

MALE

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio