Postbode die kinderen probeerde te vermoorden in november voor de rechter

Een 39-jarige postbode uit Vreren moet zich pas op 3 november voor de rechter verantwoorden voor de poging tot moord op zijn twee kinderen. De rechtbank van Tongeren heeft de zaak tot dan uitgesteld. In de tussentijd wordt Frank C. wel vrijgelaten, zij het onder strikte voorwaarden.

fvranckx

Midden april vorig jaar reed de postbode met zijn wagen, met daarin zijn zoontje van 11 en zijn dochtertje van 7, in het Albertkanaal in Kanne (Riemst). De man handelde naar eigen zeggen uit radeloosheid. Hij had een zware scheiding achter de rug en zijn kinderen hadden een goede band met de nieuwe vriend van zijn ex-vrouw. Dat werd de postbode te veel.

De 11-jarige zoon redde uiteindelijk zijn vader en zijn zus uit het ijskoude kanaalwater. Frank C. werd opgepakt maar in november mocht hij de gevangenis onder strikte voorwaarden verlaten. De voorwaardelijke invrijheidsstelling werd op 12 mei verlengd en zal nogmaals verlengd worden tot november.

Omdat de zaak nog niet in staat van behandeling is, is ze uitgesteld tot 3 november.

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over zelfdoding? Voor jezelf of iemand uit je omgeving? Bel de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55. 's Avonds (behalve woensdag en zaterdag) kan je chatten van 19.00 - 21.30 uur op zelfmoordlijn.be.