Vijf jaar cel voor jarenlang misbruik van nichtje

Print
Wuustwezel - De Antwerpse strafrechter heeft een 42-jarige man uit Wuustwezel donderdag veroordeeld tot vijf jaar cel, omdat hij zijn nichtje van haar vijfde tot haar dertiende seksueel misbruikt had.

De vader van het slachtoffer deed op 16 december 2010 aangifte bij de politie. Zijn dochter had op school verteld dat ze al jarenlang misbruikt werd door de beklaagde. Hij is getrouwd met de nicht van de moeder van het slachtoffer, maar wordt door iedereen 'nonkel' genoemd. De man had een tijdje bij hen ingewoond in Mortsel en kwam haast elke zondag op bezoek.

Manueel bevredigen

De man stak de kinderen dan mee in bed, maar bleef altijd veel langer op de kamer van het slachtoffer. Ze vertelde dat hij haar dan betastte en overal kuste, ook op haar geslachtsdelen. Ze moest hem manueel bevredigen, waarna hij het sperma afveegde met haar kledij en die meteen ook waste in de machine. Hij gaf haar geld om te zwijgen.

De man werd verhoord en ging tot bekentenissen over, maar verklaarde later dat hij die onder dwang had afgelegd. Tijdens het proces ontkende hij de feiten, maar de rechtbank zag geen reden om aan de verklaringen van het meisje te twijfelen.

Geïnterneerd

De beklaagde werd in 2005 al geïnterneerd voor de verkrachting van een minderjarige. Dat was wellicht ook de reden dat hij nu geweigerd had om door een psychiater onderzocht te worden. De man moet de ouders en het meisje een schadevergoeding van 10.000 euro betalen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio