Lange Kadda krijgt acht maanden cel voor vechtpartij op griffie

Lange Kadda krijgt acht maanden cel voor vechtpartij op griffie

Lange Kadda krijgt acht maanden cel voor vechtpartij op griffie

Print
Antwerpen - De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Abdelkader R., ook wel gekend als Lange Kadda, donderdag veroordeeld tot acht maanden cel en 550 euro boete.

Hij was op 20 september 2010 op de vuist gegaan met Saïd O. op de griffie van het hof van beroep in Antwerpen. Ze wilden toen allebei een dossier inkijken. Saïd O. (foto) ziet Lange Kadda echter als de hoofdverantwoordelijke voor de dood van zijn broer Brahim. Die werd in 2006 in de inkomhal van discotheek Illusion in elkaar geslagen. Het arrest in die zaak wordt op 20 juni uitgesproken.

Medewerker gewond

Toen de twee elkaar op de griffie tegen het lijf liepen, kwam het tot een schermutseling. Een medewerker die de kemphanen uit elkaar wilde halen, deelde in de klappen. Beiden beklaagden hadden de wettige zelfverdediging ingeroepen, maar de rechtbank vond dat daar geen sprake van was. Ook de uitlokking die de advocaat van Said O. gepleit had, werd niet aanvaard.

De beklaagden werden wel vrijgesproken voor het opzettelijk vernielen van een laptop. Beiden waren met deze feiten niet aan hun proefstuk toe en konden geen straf met uitstel of een werkstraf meer krijgen. Said O. werd tot zes maanden effectief en 550 euro boete veroordeeld.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio