De Lijn zet 60 bussen en 175 chauffeurs in voor Rock Werchter

De Lijn zet tijdens Rock Werchter van 29 juni tot en met 4 juli 60 extra bussen en 175 chauffeurs in om de festivalgangers te vervoeren tussen het station van Leuven en twee locaties in de omgeving van de festivalweide. Vorig jaar maakten liefst 106.000 muziekliefhebbers gebruik van deze festivalbussen.

wverhaert

Omdat dit jaar de campings in Haacht al op woensdag 29 juni de deuren openen, zet De Lijn voor het eerst ook al op die dag extra bussen in. Op woensdag rijden de bussen richting Werchter van 13 tot 22 uur, op de festivaldagen van 9 tot 22 uur. In de omgekeerde richting rijden de bussen op woensdag tot 22 uur, tijdens het festival tot 3 uur 's nachts en op maandag van 8 tot 13 uur.

Op vertoon van hun combi- of dagticket kunnen festivalgangers gratis meereizen. Anderen betalen 4 euro voor een biljet heen en terug.

Rock Werchter vindt dit jaar plaats van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli. Headliners zijn onder meer The Chemical Brothers en Linkin Park (30/6), Kings of Leon en Arctic Monkeys (1/7), Coldplay en Portishead (2/7) en The Black Eyed Peas, Iron Maiden, Grinderman en de Kaiser Chiefs (3/7).

MEER OVER De Lijn