Javaux: "Belangrijker dan met wie je het doet, is wat je doet"

Javaux: Belangrijker dan met wie je het doet, is wat je doet

Javaux: "Belangrijker dan met wie je het doet, is wat je doet"

Print
Jean-Michel Javaux, covoorzitter van Ecolo, heeft donderdag een onderhoud met formateur Elio Di Rupo (PS). "Wij laten ons niet afleiden door allerlei spelletjes. Belangrijker dan met wie je het doet, is wat je doet", klonk het.

Javaux focust naar eigen zeggen op het partijprogramma en de sociaal-economische prioriteiten die hij samen met Groen! naar voren schuift. Een vergroening van de economie en het aanpakken van de klimaatvraagstukken, vormen daarbij het speerpunt.

Nieuwe jobs

Dat betekent investeren in de toekomst en toekomstige sectoren om zo duizenden nieuwe jobs te creëren en de financiering van de pensioenen veilig te stellen, benadrukte Javaux.

Javaux zei niet alleen ons sociaal model, maar ook Justitie, de overheidsdiensten en de financiële sector te willen moderniseren. Onze economie moet ook minder afhankelijk worden van fossiele brandstoffen, meent hij.

"Het is al maanden dat Bart De Wever meer met de vorm dan met de inhoud bezig is. Wij laten ons niet beïnvloeden door spelletjes of wat in de coulissen gebeurt. Belangrijker dan met wie je iets doet, is wat je doet."

Programma

Javaux is de laatste partijvoorzitter met wie Di Rupo het sociaal-economische luik van zijn koninklijke missie overloopt. De voorbije dagen zag hij al de voorzitters van N-VA, MR, CD&V, cdH, sp.a, Open Vld en Groen! en PS-vicepremier Laurette Onkelinx.

Hoe zijn programma er de volgende dagen uitziet, laat de formateur in principe in de loop van de dag weten.

Beeld Photo News

.

Nu in het nieuws