Merckx en Lefevre willen Gilbert en Boonen in één ploeg

Eddy Merckx droomt van één grote Belgische ploeg en als het even kan ziet hij volgend jaar Jurgen Van den Broeck, Philippe Gilbert en Tom Boonen graag op zijn fietsen rijden. Ook bij Quick.Step zouden ze graag Tom Boonen en Philippe Gilbert onderbrengen in hun team.

Aan de vooravond van de naar hem genoemde Granfondo in Italië had uw krant een exclusief gesprek met Eddy Merckx. Daarin verkondigde de Kannibaal zijn droom om alle Belgische toppers te verzamelen in één ploeg. Aangezien Eddy Merckx Cycles nog een overeenkomst heeft voor een jaar met Quick.Step, zou het logisch zijn dat die ploeg er komt onder de vleugels van Patrick Lefevre.

Ook Patrick Lefevre wil er veel voor doen om naast Tom Boonen ook Gilbert in het blauw-wit van Quick.Step te zien rijden. Veel hangt af van het financiële plaatje.

Lefevere heeft zijn budget voor 2012 rond en het werd goedgekeurd door de Raad van Bestuur. Een nieuwe sponsor is er nog niet. Als die er niet komt, dan zorgt de Tsjech Bakala voor de financiële input. Met Quick.Step wordt nog onderhandeld maar het bedrijf wil eerst weten welke renners volgend jaar onder contract zullen liggen.

GVDL, GeGy

Meer sportnieuws