Aantal halskettingdiefstallen in Antwerpen verviervoudigd

Aantal halskettingdiefstallen in Antwerpen verviervoudigd

Aantal halskettingdiefstallen in Antwerpen verviervoudigd

Print
Sinds begin dit jaar heeft de Antwerpse lokale politie al 80 gevallen van halskettingdiefstal behandeld. Gedurende dezelfde periode vorig jaar waren dat er slechts 22. Hoewel er nog geen aanwijzingen zijn dat het om steeds dezelfde daders of georganiseerde bendes gaat, stelt de politie wel vast dat de daders telkens hetzelfde profiel hebben en op een gelijkaardige manier te werk gaan.

Uit de eerste resultaten van de analyse die de politie momenteel doorvoert, blijken de daders steeds jonge mannen te zijn die alleen of met twee werken. In het eerste geval rukt hij meestal de ketting af tijdens het voorbijlopen of -fietsen, eventueel na het slachtoffer op de grond te duwen. Wanneer de daders met twee zijn, vraagt de ene vaak inlichtingen of een wegbeschrijving, waarop de tweede het afgeleide slachtoffer berooft en beide daders gaan lopen.

Kiel en Hoboken

Ruim een derde van de feiten speelden zich af in de afdeling zuid, en specifiek aan het Kiel en in Hoboken. De slachtoffers zijn volgens de politie meestal vrouwen van een respectabele leeftijd.

Binnen de afdeling zuid is de politie de komende tijd extra waakzaam. Er komen ook bijkomende patrouilles en buurtonderzoeken om de daders te vatten.

Foto: Photonews

.

Nu in het nieuws