EHEC op hamburgervlees: zes kinderen in ziekenhuis

EHEC op hamburgervlees: zes kinderen in ziekenhuis

EHEC op hamburgervlees: zes kinderen in ziekenhuis

Print
In de Noord-Franse stad Rijsel worden zes kinderen in het ziekenhuis behandeld na het eten van hamburgervlees besmet met een zeldzame vorm van de E.coli-bacterie. Het vlees is niet afkomstig uit België, benadrukt het Voedselagentschap. Bovendien staat nog niet helemaal vast of het echt de oorzaak is van de voedselvergiftiging.

Bij de verdachte partijen in kwestie "is er vlees uit Duitsland, België en Nederland", verklaarde Guy Lamorlette, topman van de Franse fabrikant van het vlees, eerder op de dag. Er zijn verschillende leveranciers, waarvan de namen niet bekend werden gemaakt. "Men moet de analyses afwachten om te kunnen zeggen of het vlees al dan niet besmet is."

"We hebben informatie ontvangen van de Franse gezondheidsinstanties. En in tegenstelling tot wat eerder werd gezegd, komt het verdachte vlees niet uit België, maar uit andere Europese landen", zegt FAVV-woordvoerder Pierre Cassart.

De zes kinderen raakten besmet met een zeldzame vorm van de E.coli-bacterie na het eten van gehakte steaks van het merk Steaks Country, verkocht in supermarktketen Lidl. De toestand van de zes blijft ernstig, maar niet onrustwekkend, zo luidt het bij de regionale gezondheidsinstanties in Rijsel.

Lees ook: Lidl haalt hamburgers uit rekken na E.coli-besmetting Rijsel

.

Nu in het nieuws