Delhaize verbaasd: "Wij hebben 1.000 niet-Belgen in dienst"

Delhaize verbaasd: Wij hebben 1.000 niet-Belgen in dienst

Delhaize verbaasd: "Wij hebben 1.000 niet-Belgen in dienst"

Print
Supermarktketen Delhaize en kledingmerk Benetton zijn verbaasd dat hun naam voorkomt op de BBB-lijst van Adecco. Op die lijst staan bedrijven die aan Adecco lieten weten dat ze liever geen allochtone werknemers in dienst wilden nemen.

Delhaize zou tien jaar geleden gevraagd hebben aan Adecco om enkel Belgische en mannelijke werknemers te selecteren.

"Dit strookt absoluut niet met de politiek die wij voeren. Wij hebben een absoluut non-disciminatiebeleid", reageert Delhaize-woordvoerder Hans Michiels. "Vandaag hebben wij medewerkers van 28 nationaliteiten, goed voor meer dan 1.000 niet-Belgen op een totaal van 16.000 werknemers."

"Het document stelt ook dat wij geen vrouwen zouden willen aannemen, maar op dit moment zijn 58% van onze personeelsleden vrouwen."

Peru en Afrika

Ook Gunter Verstappen van het Benetton filiaal in Antwerpen zegt uiterst verwonderd te zijn. Benetton zou ook nooit gecontacteerd zijn door de politie. "Het zou mij ook ten zeerste verwonderen dat iemand van ons dergelijke vraag zou gesteld hebben", aldus Verstappen.

"Vooral omdat wij net een grote verscheidenheid voorop stellen. In Antwerpen, waar er elf mensen vast in dienst zijn zijn, alleen al werken er drie personeelsleden van Afrikaanse afkomst, een Afghaanse, een Oekraïense en iemand uit Peru."

Benetton werkt al acht jaar niet meer met interimkantoren.

Zuiver koeienras

Ook bedrijven als C&A, het vroegere Interbrew, Electrabel, Press Shop, City Parkings en Group 4 komen voor op de lijst, die tien jaar oud is. Met de code BBB werd verwezen naar 'Blanc Bleu Belge', een zuiver Belgisch koeienras, en dus naar een voorkeur voor zuivere Belgische werknemers.

Lees ook: Tientallen bedrijven vroegen Adecco om "zuivere Belgen"

.

Nu in het nieuws