1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Kinderboek wil Belgen dood

Danny Wind, een Amerikaan van 28 en auteur van ‘Let’s Kill All the Belgians’ zou het onmiddellijk nog eens doen. Een boek maken waarin alle Belgen worden voorgesteld als vampieren die kleine hondjes van Amerikaanse kinderen opeten.

fvranckx

“De tekenaar is duidelijk op zoek gegaan naar een volk dat hij zonder al te veel problemen door de modder kan sleuren. We zijn blank en zijn rijk, dus mag je met ons lachen", zegt komiek Bert Kruismans, Allerslimste Mens en auteur van de theatershow en het boek België voor beginners.

Wereldcultuur

Wie de plaatjes in het kinderboek bekijkt, kan de tekenaar niet echt betrappen op enige kennis van ons landje. Maar daar maakt Danny Wind zich ook geen zorgen over.

“België en zijn elf miljoen inwoners hebben niets bijgedragen tot de wereldcultuur”, zegt hij. “Waaraan denk je als je België hoort? Aan wafels, bier en chocolade. Meer niet.”

Op Facebook is er meteen een protestgroep opgericht die het boek wil verbieden in de VS. ‘En wat met Adolphe Sax, James Ensor en Eddy Merckx? Dat zijn ook allemaal Belgen!’, vragen de meesten Facebookers zich af.

Vastgoed

Jobs in de regio