Pierre Chevalier (Open Vld) niet vervolgd voor witwassen

Pierre Chevalier (Open Vld) niet vervolgd voor witwassen

Pierre Chevalier (Open Vld) niet vervolgd voor witwassen

Print
Voormalig staatssecretaris Pierre Chevalier, die verdacht werd van witwassen, schriftvervalsing en heling, moet niet voor de rechter verschijnen. De Brusselse raadkamer heeft de Open Vld'er buiten vervolging gesteld omdat de feiten verjaard zijn.

Chevalier werd eind 2007 door de Brusselse onderzoeksrechter in verdenking gesteld. Maar het gerechtelijk onderzoek sleepte erg lang aan: pas in april vorig jaar vroeg het parket aan de raadkamer om Chevalier naar de rechtbank te verwijzen. Die gaat daar dus niet op in.

De hele zaak draait rond de professionele relatie die advocaat Chevalier eind jaren negentig onderhield met zijn gewezen cliënt Jean-Claude LaCote, een Frans-Ivoriaanse meester-oplichter. Een deel van het verdachte oplichtingsgeld waarmee LaCote jongleerde tussen rekeningen over de hele wereld - om het op die manier wit te wassen - bleek ook te passeren langs een rekening die in januari 1998 geopend was door toenmalig parlementslid Pierre Chevalier op vraag van LaCote.

LaCote en zijn vrouw werden wel verwezen naar de rechtbank. Volgens de krant is de kans klein dat ze ooit voor de rechter komen, omdat ze al jarenlang spoorloos zijn. Pierre Chevalier is op dit moment alleen nog gemeenteraadslid in Brugge voor Open Vld.

.

Nu in het nieuws