Familie dolblij: 25.000 euro uit verkochte asbak weer terecht

Print

Familie dolblij: 25.000 euro uit verkochte asbak weer terecht

In nog geen 24 uur van intens verdrietig naar “uitzinnig blij”. Dat overkwam Mia, Willy en Kristel Van Daele. Ze waren 25.000 euro kwijt na een abuisverkoop op de rommelmarkt. Maar: eind goed, al goed. De vinder van het geld kwam het geld terug overhandigen.

Ten huize Van Daele was het de voorbije dagen al treurnis en frustratie wat de klok sloeg. Dochter Kristel verkocht afgelopen weekend op een rommelmarkt per ongeluk de antieke asbak van haar moeder Mia. Wat zij niet wist was dat moeder die asbak al jaren gebruikte als spaarpot.

Niet minder dan 25.000 euro had de vrouw al bijeen verzameld en in een buis in de grote asbak gestopt. Zonder haar medeweten verkocht dochter Kristel het artdeco-stuk voor een schamele vier euro aan een jongeman.

Jonge vinder

Radeloos stapte Kristel met haar verhaal naar de media, met resultaat. De koper, de 26-jarige Ruben die voorts niet bekend wil raken, had het geld al in het weekend aangetroffen. Naar eigen zeggen was hij nog op zoek gegaan naar de eigenaars, maar tevergeefs. Ruben besloot dan maar om het geld in een kluis te stoppen tot de eigenaar zich zou aanmelden.

Een beloning hoefde Ruben niet, maar de gekochte asbak wilde hij wel houden, wat voor Mia Van Daele absoluut geen probleem was. Alleen dochter Kristel zit nog met een wrang gevoel in de maag, maar moeder Mia was zeker niet boos. Eind goed, al goed dus.

Sylvia Mariën

.

Nu in het nieuws