Farid Le Fou wisselt voor zestigste keer van gevangenis

De Franse gangster Farid 'Le Fou' Bamouhammad (44) is voor de zestigste keer in tien jaar tijd naar een andere gevangenis overgebracht. De gangster verblijft sinds woensdagmiddag in de afdeling Hoge Veiligheid in de gevangenis van Brugge, een speciale afdeling voor onhandelbare gedetineerden.

wverhaert

Hij werd daarheen gebracht vanuit de gevangenis van Sint-Gillis, waar hij tot begin augustus had moeten blijven. Maar het gemeenschappelijk vakbondsfront van de gevangenis dreigde met een staking omwille van de aanhoudende fysieke agressie van de risicogevangene.

De gevangene zal in Brugge "een tijdje kunnen bedaren", zegt Laurent Sempot, de woordvoerder van het Centrale Bestuur van de Gevangenissen. "Ondertussen zullen we een oplossing zoeken."

De Franse beroepsgangster zit sinds 2000 in België achter de tralies. Hij werd toen opgepakt omdat hij zijn eigen familie had gegijzeld in een Quick-restaurant in Drogenbos. Al tien jaar lang verhuist hij om de haverklap van gevangenis. Waar hij komt, creëert hij onrust en ontstaat er stakingsdreiging, aldus De Standaard. Daardoor moet er al snel een nieuwe overplaatsing worden georganiseerd.

Bamouhammad kan ten vroegste in 2029 vrijkomen.