Familie dolblij: 25.000 euro uit verkochte asbak weer terecht

Print

Familie dolblij: 25.000 euro uit verkochte asbak weer terecht

Wilrijk - In nog geen 24 uur van intens verdrietig naar “uitzinnig blij”. Dat overkwam Mia, Willy en Kristel Van Daele na een artikel in uw krant. Ze waren 25.000 euro kwijt na een abuisverkoop op de rommelmarkt. Maar: eind goed, al goed. De vinder van het geld kwam het geld terug overhandigen.

Ten huize Van Daele was het de voorbije dagen al treurnis en frustratie wat de klok sloeg. Dochter Kristel verkocht afgelopen weekend op een rommelmarkt per ongeluk de antieke asbak van haar moeder Mia. Wat zij niet wist was dat moeder die asbak al jaren gebruikte als spaarpot.

Niet minder dan 25.000 euro had de vrouw al bijeen verzameld en in een buis in de grote asbak gestopt. Zonder haar medeweten verkocht dochter Kristel het artdeco-stuk voor een schamele vier euro aan een jongeman.

Jonge vinder

Radeloos stapte Kristel met haar verhaal naar Gazet van Antwerpen, met resultaat. De koper, de 26-jarige Ruben die voorts niet bekend wil raken, had het geld al in het weekend aangetroffen. Naar eigen zeggen was hij nog op zoek gegaan naar de eigenaars, maar tevergeefs. Ruben besloot dan maar om het geld in een kluis te stoppen tot de eigenaar zich zou aanmelden.

Het artikel in de krant zette de bal aan het rollen. Ruben zocht de eigenaars op, die dolblij reageerden. Een beloning hoefde hij niet, maar de gekochte asbak wilde hij wel houden, wat voor Mia Van Daele absoluut geen probleem was.

Alleen dochter Kristel zit nog met een wrang gevoel in de maag, maar moeder Mia was zeker niet boos. Eind goed, al goed dus.

Sylvia Mariën

Lees ook: Vrouw verkoopt per ongeluk met daarin 25.000 euro

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio