Neergeschoten Congreslid mag ziekenhuis verlaten

Neergeschoten Congreslid mag ziekenhuis verlaten

Neergeschoten Congreslid mag ziekenhuis verlaten

Print
Het Amerikaanse Congreslid Gabrielle Giffords, die begin januari zwaargewond raakte bij een schietpartij in Tucson, heeft het ziekenhuis verlaten. Ze moet thuis nog wel verder revalideren.

Giffords heeft al die tijd in een ziekenhuis in Houston verbleven. Ze zal nu verpleeghulp krijgen terwijl ze haar revalidatie thuis in Texas verder zet.

Kunstschedel

"Er is een duidelijke, voortdurende verbetering sinds haar opname in het ziekenhuis vijf maanden geleden", zegt het ziekenhuis in Houston. "We zijn heel blij dat ze in de volgende fase van haar revalidatie is beland en aan de behandeling buiten het ziekenhuis kan beginnen. We twijfelen er niet aan dat ze grote vooruitgang zal blijven boeken in haar herstel."

Toch heeft Giffords nog een lange weg af te leggen, benadrukt het ziekenhuis. Spreken verloopt bijvoorbeeld nog altijd heel moeizaam. Vorige maand onderging de Democrate nog een schedeloperatie, waarbij een deel van haar schedel vervangen werd door een kunstschedel. Er werd ook een permanent vochtafdrijvend apparaat ingebracht.

Het Congreslid werd op 8 januari neergeschoten in de stad Tucson in de staat Arizona. Zes mensen kwamen om het leven, dertien anderen raakten gewond. De 22-jarige schutter had het op haar gemunt, maar begon daarna in het wilde weg te schieten.

.

Nu in het nieuws