Kledingketen ZEB negeert sperperiode opnieuw

Kledingketen ZEB lapt de sperperiode opnieuw aan zijn laars. Vanaf vrijdag kunnen trouwe klanten kortingen tot 70 procent krijgen, vanaf zaterdag geldt dat voor alle koopjesjagers. Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) zal een klacht indienen bij Economische Zaken.

ikerremans

De sperperiode ligt onder vuur omdat Europa vindt dat ze een slechte zaak is voor de consument. Het Europese Hof van Justitie buigt zich momenteel over de zaak.

'Zware veroordeling'

"Het EU-hof heeft nog geen uitspraak gedaan", reageert het NSZ. "Zo lang dat niet gebeurt, blijft de sperperiode bestaan in ons land en moet iedereen de wet volgen."

Bij ZEB liggen ze daar hoegenaamd niet wakker van. "Eerder dienden ze ook al klacht in. De rechter gaf ons toch telkens gelijk."

"ZEB doet wat het niet laten kan, maar riskeert een zware veroordeling", reageert ook ondernemersorganisatie Unizo. "Net zoals voor andere overtreders van de tot nader order rechtsgeldige Belgische sperperiode dreigt voor ZEB een zware veroordeling door het Europees Hof."

Tijdens de sperperiode (van 6 tot 30 juni) is het bij wet verboden kortingen te afficheren.

Lees ook: Controles op sperperiode leidden tot 56 processen-verbaal.

Nu in het nieuws