Toevallige alcoholcontrole verjaagt inbrekers

Toevallige alcoholcontrole verjaagt inbrekers

Toevallige alcoholcontrole verjaagt inbrekers

Print
Temse - Een toevallige alcoholcontrole van de politie in de Krijgsbaan verjaagde dinsdagnacht een professionele inbrekersbende. De mannen hadden ingebroken bij drankencentrale Megadrinks, maar namen de benen toen er plots drie politiewagens naast de deur parkeerden.
"Ik stelde woensdagochtend vast dat een van de glazen koepels op het plat dak van ons bedrijf was opengebroken", reconstrueert zaakvoerder Gino Mettepenningen de inbraak. "In dat gat was er een ladder naar beneden gelaten, waarlangs de dieven in het magazijn terechtkwamen. Van daaruit braken ze een plint in het vals plafond open, en kropen op handen en voeten in de smalle ruimte tussen het echte plafond en het valse. Op die manier doorkruisten ze een groot deel van het bedrijf, tot wanneer ze net boven de centrale alarminstallatie kwamen. Daar sloegen ze opnieuw een plint los, en lieten zich zakken tot op de begane grond. Het alarmsysteem werd uitgeschakeld en daarna vernield."

De daders waren misschien geen amateurs, de inbraak werd uiteindelijk toch een nuloperatie. Al hun spullen, hun ladder en zelfs grijpklaar geld bleef achter in de drankencentrale. Alles leek erop dat de mannen het gebouw in allerijl hadden verlaten. "Via de camerabeelden kon ik zien dat de inbraak rond 1u gebeurde", vertelt de zaakvoerder. "Waar de dieven echter geen rekening mee hadden gehouden, was dat er op de parking naast mijn bedrijf regelmatig alcoholcontroles worden gehouden door de politie. Dat was ook dinsdagnacht het geval. Toen de inbrekers goed en wel binnen waren, draaiden er drie politieauto's de parking op voor een BOB-actie. De mannen moeten gedacht hebben dat de agenten voor hen kwamen, en namen in allerijl de benen."

Bert Foubert
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio