Vlaamse meerderheid blijft achter Masterplan Antwerpen staan

Vlaamse meerderheid blijft achter Masterplan Antwerpen staan

Vlaamse meerderheid blijft achter Masterplan Antwerpen staan

Print
Antwerpen - De Vlaamse meerderheid is niet van plan om het Masterplan 2020, dat de Antwerpse verkeersknoop moet ontwarren, los te laten. Dat bleek woensdag in het Vlaams Parlement. De oppositie vindt dat de regering de Oosterweelverbinding, de nieuwe tunnelconstructie onder de Schelde, moet laten vallen.

Een nieuwe studie zegt dat het alternatief Meccanoplan dat burgerbewegingen en havenmensen samen uitwerkten, betaalbaar en realistisch is. Open Vld-parlementslid Dirk Van Mechelen, vroeger een van de vurigste verdedigsters van de Oosterweelverbinding, vindt dat de Vlaamse regering die nu beter laat vallen omdat die te duur is en onvoldoende draagvlak heeft.

Mobiliteitsproblematiek

Minister Crevits houdt vast aan het Masterplan en is niet van plan delen ervan te laten vallen. "We hebben in Antwerpen een oplossing nodig, zowel voor het oost-westverkeer als voor het noord-zuidverkeer. De mobiliteitsproblematiek zal bovendien slechts kunnen worden opgelost als we ook het openbaar vervoer en het trage verkeer, fiets- en voetgangersvervoer, versterken. Het is één zaak beslissingen te nemen, maar het vraagt tijd en moed om die beslissingen uit te voeren", zei ze.

N-VA en sp.a spraken hun steun uit voor de minister. De Antwerpse burgemeester Patrick Janssens ontkende dat de stad moeilijk doet over de afspraken tussen stad en regering over de bijkomende financiering.

Beeld: Photonews

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio