1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Vrouw verkoopt per ongeluk asbak met daarin 25.000 euro

Ze kan zich voor het hoofd slaan, tranen zijn al met tuiten gevloeid. Maar Kristel Van Daele kan de klok niet terugdraaien. De 33-jarige vrouw uit Hoboken verkocht afgelopen weekend per ongeluk de asbak van haar moeder voor 4 euro. Wat Kristel echter niet wist was dat die asbak ook als spaarpot fungeerde en 25.000 euro aan cashgeld bevatte.

jrosquin

Minstens 25.000 euro zijn nu in handen van een jong koppel dat de asbak voor ocharme vier eurootjes kocht. Het werk van twaalf jaar lang zuinig sparen door moeder Mia.

De moeder van Kristel staat geregeld waren te verkopen om rommelmarkten. "Het is een hobby waar ze veel aan heeft", vertelt Kristel.

Rommelmarkt in Wilrijk

Afgelopen zaterdag was er rommelmarkt in de Groenstraat in Wilrijk, waar Mia en haar man wonen. Zij hadden een standje verderop in de straat, dochter Kristel stond vlak voor de deur. Per vergissing haalde Kristel de oude artdeco-asbak uit de woning van haar ouders en zette die bij de rest van de spullen.

Nog geen vijf minuten later, zo rond een uur of vier in de namiddag, was de asbak verkocht, voor vier euro aan een jong koppel.

Pas later, toen Kristel de verkoop van de asbak trots meldde aan haar moeder, ging de alarmbel rinkelen, te laat echter.

Lieve, goeie mensen

Minstens 25.000 euro zat verstopt in een smalle ronde doos in de asbak.

Kristel en haar moeder hopen dat het jonge koppel zich alsnog meldt, als ze dit artikel lezen of het geld in de asbak vinden. "Ze zagen er lieve, goeie mensen uit", besluit Kristel. Moeder Mia belooft het jonge koppel alvast een "mooie beloning" als ze het geld terug komen overhandigen.

Sylvia Mariën

Als de eerlijke vinder zich wil melden: smarien@concentra.be

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio