Verstrepen dient klacht in tegen Villa Politica: "Doelbewust weggemonteerd"

Verstrepen dient klacht in tegen Villa Politica: Doelbewust weggemonteerd

Verstrepen dient klacht in tegen Villa Politica: "Doelbewust weggemonteerd"

Print
Vlaams parlementslid Jurgen Verstrepen (LDD) dient een klacht in bij de Raad voor de Journalistiek tegen het VRT-programma Villa Politica. Volgens Verstrepen heeft het programma hem "doelbewust weggemonteerd" uit een debat in het Vlaams parlement en dat vindt hij "deontologisch onaanvaardbaar".

De klacht van Verstrepen heeft betrekking op de Villa Politica-uitzending van zaterdag 4 juni. Daarin kwam het debat rond de positie van mediaminister Ingrid Lieten (sp.a) aan bod. Volgens Verstrepen zou zijn tussenkomst in het debat "vakkundig weggemonteerd" zijn. "De andere vraagstellers en de betrokken minister en de minister-president kwamen uitgebreid aan bod, maar mijn tussenkomst is weggelaten. Nochtans was mijn tussenkomst even lang en prominent als de andere sprekers."

De LDD'er spreekt van een "manipulatie van de feiten" en van een "subjectieve manier van monteren". Volgens Verstrepen is het ook niet de eerste keer dat Villa Politica hem "opzettelijk negeert". "Ik heb bijvoorbeeld al gemerkt dat men snel overschakelt naar een interview als men ziet dat ik aan het woord kom in de plenaire."

Media-aandacht

Bij Villa Politica ontkent men de aantijgingen. Eindredacteur Pascal Dossche: "Dat Verstrepen door ons bewust genegeerd zou worden, is niet waar. Onze relatie met LDD is zeer goed en fractieleider Lode Vereeck komt ruimschoots aan bod. Misschien moet Verstrepen bij hem maar eens lessen nemen. Het lijkt me dat Verstrepen op de kap van ons programma op zoek is naar aandacht in de media."

Nu in het nieuws