1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Mediastorm rond 62-jarige Antwerpse na dreigmail aan Sarah Palin

Afgelopen weekend lekte uit dat de voormalige Amerikaanse presidentskandidate doodsbedreigingen kreeg via mail vanuit ons land. Een Antwerpse ex-schooldirectrice blijkt achter de dreigmails te zitten.

Die geeft toe dat ze haar grieven niet echt deftig geformuleerd heeft, maar vindt de hele heisa die haar mail nu in de VS veroorzaakt ook wel fel overdreven. “Al dat gedoe voor een onnozel mailtje van drie jaar geleden!”

De staat Alaska heeft vorige week alle e-mails vrijgegeven die Palin tussen 2006 en 2009 als gouverneur heeft ontvangen. De duizenden mails werden uitgepluist en een journalist stootte op een berichtje uit Antwerpen. Daarin schrijft een vrouw dat ze hoopt dat "de teef" Palin neergeschoten zou worden "vanuit een klein vliegtuigje, zoals sommige gestoorde freaks doen met wolven".

De Amerikaanse media brachten de dreigmail als groot nieuws. Het onderwerp van die internationale media-aandacht blijkt de 62-jarige B.L. te zijn, al heel haar professionele leven actief in het onderwijs. En ze is behoorlijk geschrokken van de commotie. "Zijn ze daar bang voor een 62-jarige Antwerpse? Toch belachelijk dat een madammeke van 1,56 meter zo'n ophef veroorzaakt!"

Gruwelijke beelden

De vrouw schreef de mail naar eigen zeggen na het zien van jachtpartijen op wolven in Alaska, waar Sarah Palin in die tijd gouverneur was. "Vanuit helikopters en vliegtuigjes schieten ze daar op die weerlozen dieren. Gruwelijk!"

Ze geeft toe dat ze haar verontwaardiging misschien wat te ongezouten geformuleerd heeft. "Maar al dat dierenleed raakt me diep." De vrouw zat destijds ook in het panel van televisieprogramma Jan Publiek. "Toen hebben ze me ook vaak moeten intomen."

Geen politie voor de deur

Hoewel er in de VS een kleine mediastorm ontstond kwam de vrouw er zonder veel problemen mee weg. Ze kreeg nooit een reactie op dat mailtje en de politie heeft ook niet voor haar deur gestaan. "Ik verwacht er verder ook geen problemen mee. Hoogstens dat ik een inreisverbod krijg."

Tom De Smet

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio