Verbod voor quads mogelijk ingevoerd op 1 september

Vanaf 1 september 2011 wordt er een verbodsbord voor quads langs de weg geplaatst. Senator Guido De Padt (Open Vld) is blij met de juridische oplossing, maar vraagt zich af of de maatregel wel nodig is.

jlenaerts

Quads liggen al langer onder vuur. Ze zorgen voor lawaaihinder en horen volgens tegenstanders niet thuis op de openbare weg. Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) heeft een Koninklijk Besluit klaar dat deze maand nog zou ondertekend worden. Daarmee kunnen er lokaal verbodsborden voor quads ingevoerd worden.

Volgens de Open Vld-senator zijn er zo'n 25.000 quads in ons land. De voertuigen worden steeds minder verkocht en zouden vooral gebruikt worden door landbouwers en overheidsdiensten. Hij vindt een algemeen verbod niet de ideale oplossing.

"Met een quadverbod viseren we alle quadgebruikers, ook diegenen die geen overlast veroorzaken en geen asociaal gedrag vertonen of die een quad om utilitaire redenen gebruiken. Uiteindelijk wordt een volledige categorie van gebruikers gestraft voor het onaangepaste gedrag van en kleine groep overlastveroorzakers", klinkt het. Hij wil de quadrijders die voor overlast zorgen beboeten.

Beeld: Photonews

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER