Ademloos juicht "politieke moed" Dirk Van Mechelen toe

Ademloos juicht politieke moed Dirk Van Mechelen toe

Ademloos juicht "politieke moed" Dirk Van Mechelen toe

Print
Wim Van Hees, woordvoerder van het Antwerpse actiecomité Ademloos, zegt dolblij te zijn met de uitlatingen van Vlaams parlementslid Dirk Van Mechelen in Gazet Van Antwerpen. De liberaal stelde voor het hele Masterplan 2020 voor de Antwerpse mobiliteit af te voeren. Van Mechelen pleit voor kleine ingrepen die op korte termijn kunnen worden uitgevoerd.

Van Hees is vol lof over de" politieke moed en inzicht" van Van Mechelen. Hij is ook verheugd dat Van Mechelen inziet dat de verbinding Ekeren-Wilrijk (A102-R11) nu een van de eerste prioriteiten moet zijn om de Antwerpse verkeersknoop te ontwarren.

"Hij beseft dat er werk moet gemaakt worden van waar een consensus over bestaat, maar als hij dan bijvoorbeeld de aansluiting van de Liefkenshoektunnel met de E17 noemt, slaat Van Mechelen de bal wel mis. Er is lokaal veel meer draagvlak voor de westtangent van het Meccano-tracé die de E34 met de E17 verbindt via een tunnel", aldus Van Hees, die er ook bij blijft dat het vrachtverkeer uit de stad weggehaald moet worden.

Beeld: PhotoNews

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring