Stationsstraat afgesloten na bizar steekincident

Vrijdag werd de Stationsstraat afgesloten na een bizarre vechtpartij voor het café In Het Paardenkerkhof. Cafébaas David Cornelis (33) zou een vriend naar zijn woning hebben laten komen om een ruzie uit te praten, maar toen de vriend aankwam kreeg hij van vier onbekenden messteken en een slag met een baseballknuppel.

Christof Willockx

"De cafébaas liet een 29-jarige man uit Keerbergen naar zijn café komen om een ruzie uit te praten. Maar toen die man zoals afgesproken rond twee uur 's nachts aankwam, werd hij verrast door vier onbekende mannen met een baseballknuppel en steekmessen", zegt woordvoerder van het Leuvense parket Patrick Vits. "Het slachtoffer kreeg enkele oppervlakkige messteken en een slag van de knuppel op het hoofd. Tijdens het incident werd zijn horloge gestolen. Hij was zelf in staat om naar het ziekenhuis te gaan en is inmiddels terug thuis. Het slachtoffer is wel arbeidsongeschikt.

Vrijdagochtend heeft hij klacht neergelegd bij de politie voor diefstal met geweld. De cafébaas is meegenomen voor verhoor", zegt Vits.

Verscheidene buurtbewoners hebben het vermoeden dat het gaat om een afrekening in het drugsmilieu, maar bij het parket is daar nog niets van bekend.

CWil

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio